Spela Gratisbingo utan insättning

Bingolotto

Bingolotto på tv och nätet

Bingolotto är ett tv-program som funnits ända sedan 1990. Idag går det att spela gratis bingo på deras sajt, om man har köpt en bingolott. Det är nämligen så att då får man ett gratis spel i deras bingorum. Men hur började det med bingolotto egentligen och varför kom det att bli så populärt?

s historia

bingolotto

Bingolotto har sitt ursprung i ett tv-program från Danmark och det var så att Gert Eklund, VD på Göteborgs distrikts idrottsförbund, var på affärsresa i Danmark och råkade få se detta program.

Han var även ansvarig för bingohallar i Sverige, men dessa började tappa besökare.

När han såg tv-programmet i tv, fick han en idé att testa detta koncept i Sverige. Eklund var även ägare till en lokal tv-kanal, med Göteborg som sändningsområde.

1987 lanserade han programmet och redan då var Leif Loket Olsson med, men som bisittare. Lanseringen gick inte så bra till att börja med.

Första säsongen bestod av tre program och det såldes bara 50 lotter. Dock kom det att efter två år, att börja öka och det såldes fler och fler lotter inför varje spelomgång. 1989 var året då Loket tog över programledarrollen. Försäljningen ökade ännu mer och det var kring 10 000 lotter inför varje program och det var allt fler personer som fick upp ögonen för detta program.

Det startades upp fler lokala sändningar runt om i Sverige. Ju mer det växte, ju mer intresse fick de stora mediabolagen för programmet och 1991 fick tv4 rättigheterna att sända programmet.

Den 19 oktober 1991 var första gången Bingolotto sändes i tv4 och inför detta program hade man tryckt upp 75 000 lotter, som snabbt sålde slut.

De var lika populära som gratis freespins man kan få på ett casino. Därför så tryckte man upp 170 000 lotter till andra programmet.

Ett halvår efter att Bingolotto började sändas i tv4, så hade programmet 1,3 miljoner tittare och det såldes 300 000 lotter inför varje lördag! Den lokala versionen fortsatte även den att sändas, men bara fram till år 2000. Bingolotto var mäkta populärt och uppesittarkvällen den 23 december 1995 så var det 3,145 miljoner tittare.

Dock var toppen nådd och nu började tittarsiffrorna dala. Loket gjorde sitt sista program 1999 och efter det så tog Lasse Kronér över och det gjordes förändringar i programmet.

Förändringar genom åren

Genom åren som gått, så har Bingolotto genomgått flera olika förändringar. Det var allt från världsartister istället för dansband som på Lokets tid, det var extra vinster, men även högre lottpriser. Nya programledare om vartannat och 2001 såldes även Bingolotto till Novamedia.

I mitten bytte även programmet kanal och började sändas på Tv4+, vilket gjorde att tittarsiffrorna åter igen började minska.

Bingolotto har även sänts på olika dagar genom åren. I dag så sänds Bingolotto åter igen i tv4, på söndagar.

Om du hellre spelar på andra spel , så finns det en mängd att välja mellan.

 

 

 

Spel ska vara underhållande – Spela bara för den summa som du känner att du har råd att Spendera   –  + 18 år gäller för spel i sverige, läs även regler och villkor för den spelsida du väljer att spela på.

The information on this site is intended for adult entertainment gambling purposes only. Read the Terms and conditions and Apply to the 18+ Gambling rule and law  .

 

 

 

Please follow and like us On social media
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com